AiGIA Health: Prezentat la Congresul CONFER 2021

CONFER- Conferinta Institutului Regional de Oncologie Iasi este unul dintre evenimentele multidisciplinare cele mai importante din domeniul oncologiei la nivel national, mult asteptat in fiecare an. Programul stiintific din 2021 a inclus cursuri pre-conferinta, sesiuni de prezentari, dezbateri, mese rotunde privind oncologia medicala, radioterapia, chirurgia oncologica, oncologia fundamentala, medicina paliativa si abordari noi ale practicii medicale curente.

A fost remarcata de asemenea o implicare incredibila in randul tinerilor oncologi, atat specialisti, cat si rezidenti, o dorinta de afirmare si proactivitate, in mod special in aria medico-tehnologica. Mai mult de 50 de inscrieri de lucrari ale tinerilor oncologi din toate categoriile au fost inregistrate din toata tara.

AiGIA Health a fost prezenta la sesiunea de progrese terapeutice in Oncologie in 2021. VP-ul nostru in domeniul Oncologiei, Dr. Elena Dumitrescu, a scos in evidenta problemele cu care se confrunta medicii in practica medicala curenta: date medicale nestructurate, dificil de analizat in dinamica, cercetare complicata, lipsa automatizarii si a unei platforme profesionale pentru teleconsultatii. Apoi a prezentat solutia acestor probleme: AiGIA Health, asistentul digital in sanatate augmentat cu ajutorul IA cu implicatii clinice si academice.

Ideea de a testa functionalitatile aplicatiei bazate pe un caz clinic oncologic concret a fost bine primita de medicii prezenti la congres, de unde reiese cu atat mai mult necesitatea digitalizarii in sanatate.