AiGIA Health: AI & Digital Science prezentate la Congresul Național de Oncologie 2021

Congresul National de Oncologie este unul dintre cele mai asteptate si mai importante congrese de oncologie din Romania, care reuseste sa aduca perspective inovatoare si expertiza profesionistilor si specialistilor romani din tari ca Germania, SUA, Italia, Spania, Canada si Marea Britanie.

Anul 2021 a fost anul adaptarii la noile conditii si provocari aduse de pandemia de Covid-19. Acest fapt a motivat societatea romana de oncologie medicala sa continue sa evolueze, sa se mentina la curent cu cele mai recente informatii din industrie si sa se adapteze la noile tendinte. Evenimentul a beneficiat de prezenta fizica a 232 de participanti on-site si 420 de participanti online si a reusit sa reuneasca un numar impresionant de specialisti din domeniul oncologiei sau al specializarilor inrudite.

In contextul nevoii iminente de sinergie intre tehnologie si medicina, AiGIA Health a fost invitata la sesiunea de lucrari originale ale congresului. VP-ul nostru in domeniul Oncologiei, Dr. Elena Dumitrescu, a prezentat principalele arii de interes ale AiGIA Health. In primul rand, asistentul de sanatate augmentat cu ajutorul IA clinice care asista deciziile medicale in aria preventiei personalizate, diagnosticului si tratamentului, monitorizarii la distanta: teleconsultatii si vizualizarea avansata a datelor, iar in al doilea rand: cea academica, cu accent pe data science si cercetare augmentata cu ajutorul IA.

AiGIA Health: proiectul Decizii Medicale Asistate cu ajutorul IA & Stiintei Datelor in Oncologie a fost intampinat cu entuziasm atat de medicii tineri cat si de cei cu ani de experienta in oncologia medicala si se bucura de o audienta impresionanta.